Vejret på vandet - Maritim meteorologi for skippere og sejlere

'Vejret på vandet' er en ny bog, udkommet i december 2016, som er skrevet til alle der færdes på vandet. Den indeholder over 300 illustrationer og er skrevet i et letforståeligt sprog, så den kan læses uden forudsætninger. Den omhandler vejret i Danmark og ude i verden, herunder vejret på oceanerne, og den har også kapitler om bølger, havstrømme og havis.

Bogen har mange eksempler og forklarer bl.a. hvordan vejrudsigter skal findes og tydes, og hvordan man læser det vejr, man møder.

Bogen bruges som lærebog på skipperuddannelserne på flere Navigationsskoler i Danmark og på Færøerne og Grønland, og der er mange sejlerskoler, som bruger den til yachtskipperuddannelserne. Også mange andre lystsejlere har allerede købt bogen.

Den kan købes hjemme hos mig i Svendborg eller fra denne hjemmeside: http://detblaaforlag.dk/

Ring til mig, hvis du vil have mere information: 24 45 90 40

Eller læs en anmeldelse af bogen her: http://www.ftlf.dk/index.php?id=6&tx_ttnews%5Btt_news%5D=317&cHash=23ec68e0c2bce83494d34a2fe60418c3

Eller her: http://www.fyens.dk/svendborg/Sydfynsk-soemand-Saadan-bliver-vejret-paa-vandet/artikel/3114396

 

Værd at vide om vejr og bølger

Dette er en pjece på 16 sider, som jeg har skrevet til fritidssejlere. Den er én af en serie pjecer, der skal informere lystsejlere og derved højne sikkerheden til søs.

Den er udgivet af Søsportens Sikkerhedsråd og den er gratis.

Den kan enten downloades eller bestilles her: http://soesport.dk/

Klik på publikationer

Meteorologi og Oceanografi for Skibsofficerer

"Meteorologi og Oceanografi for Skibsofficerer" er en omfattende og detaljeret bog på 400 sider, som blev skrevet til Skibsføreruddannelsen. Den omhandler detaljeret viden om vejr i hele verden og læsning af vejrkort og andre vejrinformationer, og derudover omhandler den havstrømme, bølger og havis. Bogen er ikke opdateret siden 2003.

Den kan købes ved forlaget Weilbach som findes her: http://www.weilbach.com/da/

Jeg fraråder, at du køber bogen hos Weilbach, da de trykker den i en dårlig kvalitet i paperback med flere ulæselige figurer og sider, der falder ud af bogen. Det er meget bedre at finde bogen antikvarisk, da den tidligere blev trykt i en god kvalitet med hardback.

Tidevand og Vejrruter

Denne bog er en del af en serie på 10 bøger, som omhandler navigation og forhold der vedrører navigering. Serien er skrevet til brug for undervisningen på de maritime uddannelser og som opslagsbog på handelsskibene. 

Den kan kun købes brugt, da den ikke længere udgives.

Grundbog i Meteorologi

Grundbog i Meteorologi har jeg skrevet sammen med Eric Nicolaisen. Den udkom i 1997 som lærebog til skipperuddannelserne (kystskipper, sætteskipper, fiskeskipper, yachtskipper).

Den udkommer ikke mere.